Ταυτότητα

Ο ιστότοπος Πύλη της Δράμας (pylidramas.gr) είναι μία ελεύθερη, ανοιχτή διαδικτυακή πύλη που στοχεύει να αναδείξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της. Η Πύλη της Δράμας θα εμπλουτίζεται με σχετικά κείμενα καθώς και επιλεγμένο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό. Ευελπιστούμε να αποτελέσει βήμα έκφρασης για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται,  μελετούν και ερευνούν την τοπική μας ιστορία.

Ο ιστότοπος για τους επόμενους μήνες, με αφορμή την Εκατονταετηρίδα μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα εστιάσει προπάντων στην προσφυγική ταυτότητα της Δράμας. Θα είναι ευπρόσδεκτες οι όποιες προτάσεις, υποδείξεις σας ή η προώθηση για ανάρτηση υλικού φωτογραφικού και αρχειακού.

— 

Ποιοι είμαστε

Η Raycap είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, πλήρως ελληνικής ιδιοκτησίας, με εργοστάσιο στη Δράμα. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Το 2018 ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης στο διατηρητέο μνημείο Τέμενος Σιντριβανίου / «Σαντιρβάν τζαμί» όπου στεγαζόταν για 60 χρόνια η δραμινή ιστορική εφημερίδα «Θάρρος». Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην ψηφιοποίηση του σημαντικότατου, για την ιστορία της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, αρχείου του «Θάρρους», με σκοπό τη διαφύλαξη και διάθεσή του σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

To ψηφιοποιημένο αρχείο της εφημερίδας είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμο στον ιστότοπο Πύλη της Δράμας, ο οποίος εμπλουτίζεται συνεχώς με κείμενα και τεκμήρια για την ιστορία, τον σύγχρονο πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον της Δράμας.

Ο ιστότοπος Πύλη της Δράμας είναι μια ανοιχτή διαδικτυακή πύλη που στοχεύει να αναδείξει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης. Προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να επικοινωνούν μαζί μας στο info@pylidramas.gr  για παρατηρήσεις ή προτάσεις και να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του ιστότοπου με την αποστολή υλικού, φωτογραφικού, αρχειακού κτλ. Η ανταπόκρισή σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

— 

Συντελεστές

 • Επιλογή, συγγραφή και επιμέλεια κειμένων

  Γεωργία Μπακάλη: bakaligeo(at)gmail(dot)com Δημήτρης Σφακιανάκης: dsfakianakis1(at)gmail(dot)com

 • Γραφίστας

  Αλέξανδρος Ν. Κόντης: kontisalex(at)gmail(dot)com

 • Σύγχρονο φωτογραφικό υλικό

  © Φωτογραφικό Αρχείο Σάκη Γαλόπουλου

 • Διαχειριστής

  Θάνος Κερεφίδης: thanoskerefidis(at)outlook(dot)com